I en Coronatid

Det er en særlig tid:

Kirkerne må igen holde gudstjeneste i det fysiske kirkerum. Men det forudsætter, at en række retningslinjer bliver overholdt.

I Højby Kirke må der maksimalt være 118 kirkegængere i kirken ad gangen.

Husk corona-retningslinjerne gælder stadig:

1. Undgå håndtryk
    Begræns den fysiske kontakt og undgå håndtryk, kindkys og kram, når du hilser på andre i kirken.

2. Hold afstand
    Hold mindst 1 meters afstand til andre personer i kirken og sognehuset. Hold dog mindst 2 meters afstand, hvis I skal synge, for i den situation kan der være øget risiko for dråbesmitte. Hvis du følges med en person, du bor sammen med, må I gerne sidde tæt ved siden af hinanden.

3. Vask hænder
    Vask dine hænder tit eller brug håndsprit. Gør det for eksempel, når du ankommer til kirken eller sognehuset, mellem de forskellige aktiviteter og når du tager hjem igen. Hvis du har små børn med dig, så hjælp dem med håndvask og afspritning.

4. Hosteetikette
    Host eller nys i dit ærme. Hoster du i papirlommetørklæde eller dine hænder, så vask eller afsprit dine hænder bagefter.

5. Lyt til medarbejderne
    Følg kirkemedarbejdernes anvisninger og hold øje med de plakater, der er opsat. Hvis du er i tvivl om, hvilke retningslinjer der gælder for gudstjenester, begravelser og andre aktiviteter i din kirke, så spørg medarbejderne.

6. Hold dig opdateret
    De generelle anbefalinger for afstand, hygiejne og så videre bliver løbende tilpasset situationen, så hold øje med, hvad Sundhedsstyrelsen melder ud.

Informationerne på disse sider er baseret på den nuværende viden. Da situationen omkring coronavirus/COVID-19 hele tiden udvikler sig, opdateres siden løbende.