Du er her: HomeOm Højby Kirke“Kirken på højen” og “En vandring på Højby Kirkegård”
"Kirken på Højen"

Fortæller over 24 sider om Højby Kirke fra år 1150 over kalkmalerier til den nye glasmosaik. Læs bl.a. om kirkebygningens opståen, historien om det skrånende gulv, kalkmalerierne, kirkens inventar, legenden om klokkerne, og historien om dobbeltmordet i Højby Kirke opdateret med den nyeste viden.

"En vandring på Højby Kirkegård"

Her er historien om nogle af menneskene under stenene og kirkegårdens historie. Brochuren på 16 sider en vigtig nøgle til Odsherreds lokalhistorie. Har kan du læse om finderen af Solvognen, Anneberg familien, kusk Jens Olsen og mange andre lokale personligheder.  Følg kortet på bagsiden og tag på en historisk vandring blandt de fredede gravsteder.