Du er her: HomeLivets gangVelsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få kirkelig velsignelse. Ritualet for den kirkelige velsignelse minder om vielsesritualet.

Ritualet ved kirkelig velsignelse kan varieres, så det ligner et kirkebryllup mest muligt eller så det er tydeligt forskelligt fra et kirkebryllup.

Den kirkelige velsignelse forløber næsten som vielsesritualet i kirken. Der er dog den afgørende forskel, at kirkebrylluppets første spørgsmål ikke stilles. Det har I jo svaret på, da I indgik ægteskab.

Ønsker I det, kan I svare ja på vielsesritualets andet spørgsmål om at elske og ære i medgang og modgang, indtil døden skiller.

I kan vælge at udelade tilspørgslen, så den kirkelige markering mere får karakter af en gudstjeneste.

I skal henvende jer til sognepræsten i den kirke, I ønsker velsignelsen skal foregå. For vielser i udlandet, skal vielsen forinden være registeret i bopæls- eller udrejsekommunen. Man kan ikke få foretaget gebyrfri navneændring i forbindelse med kirkelig velsignelse.