Du er her: HomeLivets gangDåb/Navngivning

Navngivning

Barnet skal navngives inden seks måneder. Navngivning kan ske i forbindelse med dåb ved at oplyse det ønskede navn til kirkekontoret eller præsten. Skal barnet ikke døbes, eller skal det navngives før dåb, sker navngivning ved at udfylde og sende navngivningsblanketten til kirkekontoret i morens bopælssogn.

Blanketten hentes på www.personregistrering.dk  – navngivningsblanketten skal sendes til

Sognepræsten
Højby Hovedgade 44
4573 Højby

Navngivning kan også anmeldes digitalt, men kun i forbindelse med anmeldelse af fødsel.

Navngivning ved dåb

Ønsker I at barnet skal døbes, skal I lave en aftale med sognepræsten i den kirke, hvor dåben skal afholdes.

Før dåben mødes forældre og præst til en samtale om dåbens forløb og betydning.

I skal vælge mindst to og højst fem faddere til jeres barn. Fadderne skal selv være døbt med den kristne dåb. I skal oplyse faddernes navne og adresser til kirkekontoret eller præsten.