Oplev Påskens drama

Påsken regnes som kristendommens vigtigste højtid.

Påsken er i sin oprindelse den jødiske fest pesach, hvor jøderne fejrer deres udfrielse af Egypten. For kristne er det imidlertid højtiden, hvor Jesu soningsdød og hans opstandelse fejres.

Påskedag falder altid på første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Det vil sige, at påskedag kan variere fra den 22. marts til den 25. april.

Fastelavn, St. Bededag, Kristi Himmelfart og pinsen retter sig ind efter påsken og falder derfor også forskelligt fra år til år.

Du kan læse påskeberetningerne i Matthæusevangeliet kapitel 21-28, Markusevangeliet kapitel 11-16, Lukasevangeliet kapitel 19-24 og Johannesevangeliet kapitel 12-20.

I Højby Kirke kan du opleve påsken ved følgende gudstjenester:

Palmesøndag den 25. marts kl. 10.30 gudstjeneste

Skærtorsdag den 29. marts kl. 19.30 gudstjeneste, der afsluttes med et symbolsk måltid i kirkens tårnrum

Langfredag, den 30. marts kl. 10.30 gudstjeneste

Påskedag, den 1. april kl. 10.30 gudstjeneste med fejring af genopstandelsen