Du er her: HomeKommende arrangementerKirkemusikfestival med Aavaat

Kirkemusikfestival med ”Aavaat”, den 11. oktober kl. 20

Igen i år venter der en spændende oplevelse i forbindelse med Odsherred Kirkemusikfestival. Koret ”Aavaat” er dannet af grønlændere, bosat i Københavnsområdet og vil være kendt af mange fra programmet ”Julehilsen til Grønland”, hvor koret har deltaget 16 gange.

Koret har repræsenteret Grønland i mange europæiske lande samt i USA og Canada. Aavaat optrådte under klimatopmødet i København og er også velkendt af kongehuset, idet koret har optrådt hele 15 gange for dronningen og hendes familie. Grønlandsk kor- og salmesang har sine rødder i dansk-norsk og tysk missionsarbejde. Samtidig findes der detaljer ved sangstilen, der ikke er til stede i europæisk kor- og salmesang: en karakteristisk
flerstemmig lyd med forkærlighed for langsomme tempi, bred intonering samt glissando, når der synges ind på tonerne.

Ved koncertandagten i Højby kirke vil Aavaat vil synge grønlandske salmer, folkeviser og natursange. Koret optræder iført den grønlandske nationaldragt, som anses for en af verdens flotteste.

Fri entré.