Sogneudflugt den 10. august

Årets udflugt går til Ringsted Sct. Bendts kirke samt Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Udflugten er fælles for Højby og Odden sogne og finder sted torsdag d. 10. august.

Sct. Bendts kirke har spillet en afgørende rolle i danmarkshistorien; den er en af vore store middelalderkirker og et af de tidligste teglstensbyggerier i Nordeuropa. Oprindeligt var kirken en del af et benediktinerkloster. Kirken rummer adskillige kongegrave; bl.a. Valdemar den Store, Valdemar Sejr og Erik Plovpennig er gravsat her.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm er anlagt og drevet af frivillige og rummer en stor samling sporvogne og gamle busser samt en 1,8 km lang sporvognsstrækning, således at besøgende kan komme ud at køre.

Programmet er følgende:

8.00 Afgang fra Odden brugs

8.30 Afgang fra Højby præstegård

Vi kører direkte til Sct. Bendts kirke, hvor vi bliver vist rundt. Herfra kører vi til Sporvejsmuseet - det tager ca. 15 min. - og spiser vores medbragte madpakker. (Indendørs siddepladser er reserveret i tilfælde af regn.) Derefter går vi rundt på egen ånd og ser museet. Der er ganske meget at se og ture med sporvogne og busser, man kan prøve.

Kl. 14. er der afgang fra museet; vi sætter kursen mod Svogerslev kro, hvor vi skal have kaffe og lagkage.

Deltagerpris 200 kr.

Tilmelding sker til Kirsten Rasmussen, Odden, tlf. 28 43 64 16, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. mellem 1.-15. juli.

Husk madpakken!