Oplev Påskens drama

Påsken regnes som kristendommens vigtigste højtid.

Påsken er i sin oprindelse den jødiske fest pesach, hvor jøderne fejrer deres udfrielse af Egypten. For kristne er det imidlertid højtiden, hvor Jesu soningsdød og hans opstandelse fejres.

Påskedag falder altid på første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Det vil sige, at påskedag kan variere fra den 22. marts til den 25. april.

Fastelavn, St. Bededag, Kristi Himmelfart og pinsen retter sig ind efter påsken og falder derfor også forskelligt fra år til år.

Du kan læse påskeberetningerne i Matthæusevangeliet kapitel 21-28, Markusevangeliet kapitel 11-16, Lukasevangeliet kapitel 19-24 og Johannesevangeliet kapitel 12-20.

I Højby Kirke kan du opleve påsken ved følgende gudstjenester:

Palmesøndag den 9. april kl. 10.30 gudstjeneste

Skærtorsdag den 13. april kl. 19.30 gudstjeneste fløjtenist Lonnie Svilling medvirker, der afsluttes med et symbolsk måltid i kirkens tårnrum

Langfredag, den 14. april kl. 10.30 gudstjeneste, hvor Lars Aabo medvirker på klarinet. På programmet er musik af blandt andre J. S. Bach, der understreger indholdet i dagens tekster. Gudstjenesten vil være en vekselvirkning mellem læsninger, salmesang og musik.

Påskedag, den 16. april kl. 10.30 gudstjeneste med fejring af genopstandelsen

2. Påskedag, den 17. april kl. 10.30 gudstjeneste med fejring af genopstandelsen