Du er her: HomeArrangementer i kirkenTidligere arrangementerAfskedsgudstjeneste for Jan Jacobsen

Afskedsgudstjeneste

Sognepræst Jan C. Jacobsen har efter 22 år i embedet valgt at gå på pension for hellige sig familielivet i hjemmet i Kikhavn.

I den forbindelse holdte han  sin sidste gudstjeneste i Højby kirke søndag 30.juni kl. 10.30. Læs artiklen fra Sjællandske Nyheder, hvor der også er billeder fra dagen.

Efter gudstjenesten indbød menighedsrådet til reception på Højby Kro kl.12, hvor alle var velkommen til deltage i et farvel og tak til Synnøve og Jan Jacobsen.

Jan, der kom fra en stilling i Søborg, har lige fra sin tjenestes begyndelse som sognepræst i Højby (og Lumsås) den 6. oktober 1991 været et godt samlingspunkt for menighed, menighedsråd og medarbejdere ved Højby Kirke.

Præstegården i Højby blev det nye hjem for Jan, hans kone Synnøve og deres 5 børn, et par hunde og heste.

Senere kom en lille efternøler, der nu er stor, og ligesom de andre børn, er kommet godt i gang med arbejde og uddannelse.

Synnøve blev ansat som Jans sekretær og sammen har de altid været et åbent, udadvendt og vellidt  præstepar, som har været med til at sætte deres positive præg i sognet.

Foruden arbejdet med de kirkelige handlinger, har Jan altid været i gang med noget ekstra.

Arrangementer for mini-og midikonfirmander, lejrskoler, konfirmandture til Roskilde og til Mariatjenesten i København. Udflugter for menigheden og sammenkomster i præstegården.

Fastelavnsfester, kirkespil, foredragsarrangementer, det store arbejde med Kirkebladet og de fine brochurer om kirke og kirkegård.

Alligevel, har Jan altid haft tid til at høre, trøste og hjælpe, når der var brug for det.

Menighedsrådet, og vi er sikre på at også hele menigheden og medarbejdere, vil sige Jan og Synnøve en varm,Tak, for jeres gerning i Højby Sogn.

Vi ønsker, at du Jan stadig vil løbe dine lange ture, sejle i din kajak og køre til Normandiet og Italien i den 8 cylindrede Morgan sportsvogn, og at du Synnøve vil ride som en anden Western Cowboy i haven i jeres nye hjem i Kikhavn.

Med ,Tak, Jan for dine gode prædikener, hvor man fik ”noget med hjem” og med et ønske om et godt og langt otium for jer begge.

Menighedsrådet ved Højby Kirke

Showlist data is not configured