Du er her: HomeArrangementer i kirken

Læsekreds

31. januar: Ida Jessens Doktor Bagges anagrammer, der handler om lægen Vigand Bagges liv og virke på Vejles vestegn i begyndelsen af det tyvende århundrede – og ikke mindst om hans ægteskab med lærerinden Lilly Høy.

14. marts: Kazuo Ishiguro modtog Nobelprisen i litteratur 2017. Vi læser hans mest berømte bog, Resten af dagen, der foregår i en verden af herskab og tjenestefolk og bl.a. handler om dilemmaer fra krigens tid.

Vi mødes i menighedshuset og taler om bøger, vi har læst. Begge dage kl. 10. Der serveres kaffe/te undervejs.

Bach og billeder den 28. marts kl. 19.30

- en visuel koncertoplevelse i Højby kirke

Musik af Johann Sebastian Bach og billedkunst af Arne Haugen Sørensen. Højby Kirke indbyder til en ganske særlig kunstnerisk og musikalsk oplevelse. Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har udviklet en fremførelse af Johann Sebastian Bachs Matthæuspassion. Parret spiller uddrag af Bachs mesterværk og projicerer Arne Haugen Sørensens fortolkninger af Matthæus-evangeliet op på storskærm i kirken.

Læs mere: Bach og billeder

Foredrag med sang fra Højskolesangbogen 10. januar kl. 10

På opfordring er Annette Schiøtz tilbage: Onsdag d. 10. januar kl. 10 vil hun fortælle om de fire komponister, der udgav melodibogen til Højskolesangbogen i 1924: Carl Nielsen, den store danske komponist, og Thomas Laub, bedst kendt som organist og kirkemusikkomponist.

Læs mere: Foredrag med sang fra højskolesangbogen

Konfirmand-gospel gudstjeneste 14. januar kl. 11

Årets konfirmand-gospelgudstjeneste foregår i Egebjerg kirke. Gudstjenesten er fælles for Højby, Odden, Lumsås, Nykøbing, Asmindrup, Vig og Egebjerg menigheder. Kom og hør sognenes konfirmander synge for ved en anderledes gudstjeneste med rytmisk musik.

 

Kirkefrokost den 4. februar kl. 10.30

Halvvejs gennem vinteren er vi ved kyndelmisse. Lyset begynder ganske langsomt at vende tilbage. Kyndelmisse er også dagen, hvor Maria tog det lille Jesusbarn med i templet, og den gamle Simeon glædede sig over ham og kaldte ham ”et lys til åbenbaring for hedninge”. Vi fejrer kyndelmisse ved en frokost i præstegården efter gudstjenesten d. 4. februar.

Nytårsdag kl. 14

- ønsker vi hinanden et godt, nyt 2018 med et glas vin i kirkens tårnrum efter gudstjenesten.

 

Side 1 ud af 2

Højby Kirke fotoalbum

Free business joomla templates