Arrangementer i kirken

Højby Sj. Kirke

Kirken midt i Odsherred

GUDSTJENESTER
Hver søndag fejres der gudstjeneste i den danske folkekirke landet over - oftest om formiddagen. Den almindelige søndagsgudstjeneste kaldes for højmessen.
I folkekirken afspejler søndagens gudstjeneste (højmessen) forholdet mellem Gud, det enkelte menneske og menighedens fællesskab.
Lige siden Jesus døde og opstod, er kristne mødtes om søndagen. Den nuværende danske højmesse har rødder tilbage til de første kirker, men er præget af både reformationen og af Grundtvig. Højmessen følger et ret fast forløb. Søndagsgudstjenesten er derfor næsten ens i alle danske folkekirker.

BABY SALMESANG

Der indbydes til nyt forløb med salmer, sange, dans og musik i kirkens rammer i Højby kirke.

Babysalmesang er målrettet børn ca. 2-10 mdr. i følge med forældre eller bedsteforældre. Første gang er torsdag 2. maj kl. 10 med slutdato 27. juni. Efter babysalmesangen, er der hyggelig snak over en kop kaffe i Menighedshuset.

Efter babysalmesangen, er der hyggelig snak over en kop kaffe i Menighedshuset.

Det er gratis at deltage, og tilmelding kan ske til organist Lene Søndergård, tlf. 24 64 18 25, svendsdatter@gmail.com

10. juni 2019 kl. 19

AFTENGUDSTJENESTE MED HARPEMUSIK, SANG OG TVÆRFLØJTE

Anden pinsedag mandag d. 10. juni kl. 19 er der lagt op til en gudstjeneste med skønne klange. Mariann Mikkelsen gæster kirken med sin harpe, hvor hun akkompagnerer sig selv, når hun synger til lejligheden udvalgte sange. Som om det ikke var nok, så kan hun sandelig også spille på tværfløjte under menighedens salmesang! Denne alsidige
sangerinde og musiker er uddannet i klassisk sang på Det Jyske Musikkonser-vatorium. Hun har haft hovedroller i flere opera-opsætninger samt haft sopranpartiet i bl.a. Händels Messias og Mozarts Requiem. Med Den Jyske Opera har hun desuden medvirket i opsætningen af ”Jesus Christ Superstar”, ligesom hun ved flere lejligheder har sunget filmmusik fra bl.a. ”Frost” og ”Pirates of the Caribbean” , bl.a. i Operaen i København. Menighedsrådet byder på et glas vin efter gudstjenesten.

30. juni 2019 kl. 10.30

NORDISK GUDSTJENESTE

Vi fejrer nordisk gudstjeneste i Højby kirke. Det sker i samvirke med Foreningen Norden, som i juni måned afholder venskabstræf i Odsherred. Der vil være deltagere fra flere nordiske lande, og vi skal høre nordisk musik og synge nordiske salmer, og søndagens tekster vil blive læst op af nogle af træffets deltagere på forskellige nordiske sprog.

16. juni 2019 kl. 14-16

KIRKENS DAG MED ÅBENT TÅRN

Søndag den 16/6 slår vi dørene op for et anderledes arrangement: Få en guidet tour op i kirkens tårn – kom op og se orglet - lån et liggeunderlag og se kalkmalerierne på en behagelig måde – hvad laver en graver, se hans plæneklipper… Undervejs spiller vores organist en lille koncert. Der vil være salg af kaffe og hjemmebag – pengene går til provstiindsamlingen.

2. og 3. august 2019 kl. 14

GEOPARK FESTIVAL

Højby kirke er med på Geopark-festivalen: Der vil være rundvisninger ved Jørn Nielsen fredag d. 2. og lørdag d. 3. august – begge dage kl. 14.

14. august 2019

SOGNEUDFLUGT TIL RØSNÆS FYR OG DEN FEMTÅRNEDE KIRKE I KALUNDBORG

Årets udflugt for Højby og Odden sogne finder sted onsdag d. 14. august. Programmet er følgende: Kl. 8.15 Afgang fra Odden brugs, kl. 8.45 afgang fra Højby præstegård. Vi kører til Kalundborg, hvor vi skal se den femtårnede kirke, som ikke har sin lige i Danmark. Vi spiser vores medbragte madpakker i sognehuset. Derefter skal vi på guidet tur Ræsnæs rundt: Vi skal se Nyby havn med dens Maritime Aktivitetscenter og til Røsnæs Fyr og høre historien om det. Der vil være kaffe og kage på fyrets café. Deltagerpris 225 kr. Tilmelding sker til Peter Nielsen, tlf. 2578 7183, mail: pnodden@pc.dk mellem 1.-31. juli. Husk madpakken!

4. - 7. juni 2020

PASSIONSSPIL I OBERAMMERGAU

En helt særlig oplevelse: Kom med på en 4-dages rejse om cirka halvandet år til passionsspillene i Oberammergau. Tilmelding foregår via Unitas Rejsers hjemmeside. Tilmeldingsfrist er allerede 1. marts 2019, - for der er rift om billetter til passionsspillet. Rejsen, der også slår et smut omkring Wittenberg, er planlagt i samarbejde med Unitas rejser og kommer til at koste 6000,- per person. Den bydes ud i hele Ods og Skippinge Provsti. Vil du høre mere om rejsen, så kan du finde rejsen på unitasrejser.dk. Se også nykoebingkirke.dk