Arrangementer i kirken

Højby Sj. Kirke

Kirken midt i Odsherred

GUDSTJENESTER

Hver søndag fejres der gudstjeneste i den danske folkekirke landet over - oftest om formiddagen. Den almindelige søndagsgudstjeneste kaldes for højmessen.

I folkekirken afspejler søndagens gudstjeneste (højmessen) forholdet mellem Gud, det enkelte menneske og menighedens fællesskab.

Lige siden Jesus døde og opstod, er kristne mødtes om søndagen. Den nuværende danske højmesse har rødder tilbage til de første kirker, men er præget af både reformationen og af Grundtvig. Højmessen følger et ret fast forløb. Søndagsgudstjenesten er derfor næsten ens i alle danske folkekirker.

13. januar kl. 11

KONFIRMAND GOSPEL

Årets konfirmand-gospelgudstjeneste foregår i Nykøbing kirke og gudstjenesten er fælles for Højby, Odden, Lumsås, Nykøbing, Asmindrup, Vig og Egebjerg menigheder. Kom og hør sognenes konfirmander synge for ved en anderledes gudstjeneste med rytmisk musik.

30.  januar kl. 10

LÆSEKREDS

Denne vinter læser vi erindringer. Der serveres kaffe/te undervejs.

Jens Smærup Sørensens Jens handler er et erindringsværk om forfatterens opvækst på en gård ved Limfjorden og hans ungdom i Aarhus – og en bog om de store forandringer, det danske samfund er undergået i forfatterens levetid.

3. februar kl. 10.30

KYMDELMISSE

Karin Sauer medvirker med sin skønne stemme. Efter gudstjenesten er der frokost i præstegården.

Ved kyndelmisse er vi halvvejs gennem vinteren, og så er det dagen, hvor Maria og Josef viste den lille Jesus frem i templet i Jerusalem.

27.  marts kl. 10

LÆSEKREDS

Denne vinter læser vi erindringer. Der serveres kaffe/te undervejs.

Åsa Linderborg er kulturchef på avisen Aftonbladet og uddannet historiker. I den roste og filmatiserede erindringsbog Mig ejer ingen fortæller hun om sin opvækst, hvor hun var alene med sin far. Han var grovsmed, efter eget udsagn Sveriges bedste, i Västerås, og han ville give sin datter alt, men pengene rakte aldrig måneden ud. For smerte og ensomhed måtte dulmes med alkohol. Alligevel var det en barndom fuld af kærlighed. Hvis man har problemer med at skaffe Smærup Sørensens bog, kan man henvende sig til præsten. Linderborgs bog kan bestilles på bibliotek.dk – det lokale bibliotek kan evt. hjælpe med dette.

23. februar kl. 13-19

GOSPELGLÆDE I TIMEVIS

Holder du af at synge gospel? Så tag med til fælles gospel-dag i Egebjerg kirke lørdag d. 23. februar. Vi øver sammen fra kl. 13-19 og slutter af med koncert kl. 19.

Deltagelse er gratis, og tilmelding sker til sognepræst Michael Nissen på jmn@km.dk.

Instruktør og dirigent er dygtige Susanne Wiig Kalvåg, der gennem en årrække har været leder af konfirmandernes gospelweekend. Susanne leder til daglig Rungsted Gospelkor og Nordsjællands Gospelkor. Ved arrangementet vil der være kaffe, kage og frugt til deltagerne. Aftensmad medbringer du selv

7. april kl. 15

CASH I KIRKEN

Engle og dæmoner blander sig med countrymusik og amerikansk musikhistorie, når sangeren Karsten Holm & band leverer “Cash i kirken”. En musikalsk fortælling om Johnny Cash og den evige kamp mellem det religiøse og tilværelsens skyggesider, der var en enorm drivkraft for ham som kunstner.

Entré: 50 kr. Billetter købes ved indgangen. Salget åbner en time før koncerten.

10. marts kl. 15.30

KONCERT MED HØJBY DRENGEKOR

Højby Drengekor består af 14 drenge i deres bedste alder! Koret begyndte i Odsherred i 2003, men har i dag også medlemmer der kommer fra hele landet. Der er fri entré til koncerten.

Dirigent er Hans Raunsø, tidligere Højby. I sensommeren 2018 deltog koret i en stor international korfestival i Kroatien, hvor det fik sølvmedalje og desuden vandt gruppen for mandskor. Repertoiret er fortrinsvis dansk og nordisk. Ved koncerten i Højby kirke vil der være dels en afdeling med åndelige sange, dels en med mere blandede sange, samt et par fællessange - og salmer.

4. - 7. juni 2020

PASSIONSSPIL I OBERAMMERGAU

En helt særlig oplevelse: Kom med på en 4-dages rejse om cirka halvandet år til passionsspillene i Oberammergau

Tilmelding foregår via Unitas Rejsers hjemmeside. Tilmeldingsfrist er allerede 1. marts 2019, - for der er rift om billetter til passionsspillet. Rejsen, der også slår et smut omkring Wittenberg, er planlagt i samarbejde med Unitas rejser og kommer til at koste 6000,- per person. Den bydes ud i hele Ods og Skippinge Provsti. Vil du høre mere om rejsen, så kan du finde rejsen på unitasrejser.dk. Se også nykoebingkirke.dk